AIGUA DE MAR i SALUT



LOTA NASAL

En el mon del ioga es considera molt important tenir els sinus nasals molt nets i saludables; ja que uns sinus bruts dificulten el flux correcte d’aire en els exercicis de Pranayama, i també, el correcte funcionament del chakra sisè, el nostre canal intuïtiu.

Us mostro aquí un aparell molt utilitzat pels ioguis en la higiene personal, la lota nasalanomenada jala neti en el mon del ioga. Es tracta d’una espècie de regadora dissenyada específicament per a la irrigació de les fosses nasals i mantenir els sinus nets. 

La seva utilització és ben senzilla: Cal omplir fins al nivell indicat amb aigua mineral, a la que afegirem una quantitat de sal marina pura, sense additius; junt amb la lota s’inclou una cullera mesuradora per afegir-hi la quantitat justa de sal. És aconsellable que l’aigua estigui a la temperatura del cos humà. Aleshores, amb el cap inclinat cap un costat, introduïm el broc de rec de la lota al forat del nas que queda enlairat. L’aigua entra per aquest forat i surt per l’altre arrossegant totes les impureses i netejant les fosses nasals. Alternarem la irrigació pels dos forats del nas. L’aigua ha de fluir per si sola, és important no forçar el flux d’aigua fent pressió ni intentant bufar pel nas. Si per una fossa no hi ha circulació, ho provarem per l’altre. Al començament, pot donar sensació d’ofegament, però només és una reacció del instint de protecció que es pot controlar fàcilment. Mentre estem fent la neteja podem respirar perfectament per la boca.

És important afegir la quantitat justa de sal aconsellada per tal de donar a l’aigua una salinitat respectuosa amb el PH de les parets i mucoses nasals. També es pot fer amb aigua de mar. Jo ho he provat amb aigua de mar pura, però la trobo massa agressiva. Aleshores, el que faig és diluir-la, i he trobat que la proporció de mescla esclaient és a parts iguals: una part d'aigua de mar amb una d'aigua mineral, que és la que escalfo.

Els beneficis de la lota nasal estan demostrats i avalats per metges. Personalment, fa anys que l’utilitzo sense problemes, ans al contrari, la seva pràctica m’ajuda a guarir-me de refredats i congestions nasals. Ho practico una vegada a la setmana si no hi ha congestió nasal; i una vegada al dia, o més si cal, quan hi ha congestió.


Per a més informació, fes clic a l'enllaç:







AIGUA DE MAR, els beneficis de beure'n:

Vaig trobar una web a la xarxa molt interessant que vull compartir amb tots/totes vosaltres. Es tracta de la web de la Fundació "Aqua Maris", on exposen les propietats i beneficis de beure aigua de mar; així com la manera correcta de beure-la, segons l’efecte que vulguem aconseguir en el nostre organisme. Adjunto uns enllaços on trobareu tota la informació.

http://www.aquamaris.org/

http://el-agua-de-mar.blogspot.com.es/

http://aguademar.es/




Adjunto l'enllaç a un vídeo interessant:

http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/4090236

És important per poder gaudir de bona salut tenir-nos en compte holisticament; cos, ment i esperit estan interrelacionats i no podem treballar-ne un sense tenir en compte l'altra.



Captació directe del mar

Es pot comprar l’aigua de mar per consum a algunes peixateries per un preu raonable. Però ara que fa bon temps, jo la capto directament del mar; al Cap de Creus. Cal escollir un lloc on l’aigua sigui molt neta. Si disposes d’una petita embarcació (encara que sigui inflable), només cal anar una mica mar endintre i carregar. Com que jo no disposo d’embarcació, vaig a captar-la a una punta vora mar de roques, on l’aigua és més neta que a la platja. Segons diuen els experts, és molt important omplir un dia que no hi hagi mar de fons, a primera hora del matí; i no agafar l’aigua de superfície, ja que pot tenir restes d’oli o gasoil dels motors de les barques. Tampoc aconsellen agafar-la a prop del fons marí ja que és on pot haver-hi la concentració de metalls pesants. Per omplir la garrafa, l’enfonso mig metre dins el mar amb el tap posat; aleshores trec el tap, deixo omplir i torno a tapar, sempre amb la garrafa enfonsada. Així m’asseguro de que no agafo l’aigua de superfície. Tot i que, si no te'n fies...  sempre pots comprar-la.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada