divendres, 31 d’octubre del 2014

RECEPTA DE CUINA, Coca bescuit de xocolata


Ingredients:

-         tres ous sencers grossos

-         un iogurt tipus grec

-         un quart de got (del iogurt) d’oli d’oliva suau, o de gira-sol

-         tres quart de got de brandi

-         un got i mig de sucre morè o fructosa si ets diabètic

-         dos-cents cinquanta grams de farina tipus preparat per a bescuit (ja inclou el llevat)

-         mitja rajola de xocolata negre especial postres per fondre

-         ametlla trencada, preferentment crocant

-         fideus de cobertura de xocolata



Elaboració:



-         posar els ous dins un bol gran i batre’ls amb una batedora de varetes, especial per a amassar

-         afegir-hi el sucre i continuar batent

-         afegir el iogurt i continuar batent

-         afegir l’oli i continuar batent

-         afegir el brandi i continuar batent

-         afegir el preparat de farina i batre-ho fins a espessir

-         afegir la xocolata tallada a daus i batre-ho lleugerament, just  per barrejar-ho

-         abocar-ho dins un motlle de silicona de +/- 25x20 cm. disposat damunt la reixa del forn

-         escampar l’ametlla trencada pel damunt i els fideus per decorar

-         engegar el forn a cent noranta graus, funció dalt i baix alhora sense turbo. Deixar la safata del forn posada al prestatge més alt de les guies per fer “ombra” i evitar que quedi massa cuita pel damunt

-         ficar la massa dins el forn (ja calent) durant trenta-cinc minuts (pot variar segons el tipus de forn) punxant amb un escuradents podem saber si està cuit. No obrir la porta del forn durant tota l’estona de cocció

-         treure-ho del forn i deixar damunt una reixa que es refredi

-         desemmotllar la coca i posar-la a la safata de servir



Variants:

-         també es pot fer sense xocolata

-         o s’hi pot afegir fruits secs a la massa: panses, pinyons, nous orellanes...

-         si no trobes farina tipus preparat per a bescuit, pots fer tu mateix la barreja amb farina de rebosteria i llevat en pols, en la proporció indicada a l’envàs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada