dilluns, 27 d’octubre del 2014

RECEPTA DE CUINA, Cous cous




INGREDIENTS PER A QUATRE RACIONS:

-         250 ml. de cous cous  (jo agafo el de gra mitjà)

-         250 ml. d’aigua mineral

-         Una cullerada sopera de mantega, ben plena

-         1 pebrot verd de mida mitjana

-         1 pebrot vermell de mida mitjana

-         1 carbassó de mida petita

-         1 ceba

-         Oli d’oliva i sal marina.



EL·LABORACIÓ:

-         Tallem les verdures menudes, a daus d’un centímetre i les saltegem a la paella amb oli d’oliva i sal al gust.

-         Posem l’aigua en un recipient a part al foc, amb una mica de sal i l’escalfem a punt d’ebullició.

-         Retirem el recipient del foc i hi afegim el cous cous; remenem uns segons i ho tapem (ho deixem retirat del foc).

-         Esperem entre tres i quatre minuts i ho destapem; afegim la mantega i gratem amb una forquilla per deixar els grans solts, fins que la mantega es desfaci i es barregi amb el cous cous.

-         Ho afegim a la paella de les verdures, ja saltejades, i ho remenem durant dos minuts.



CONSELLS:

-         La mesura d’aigua i de cous cous ha de ser idèntica en volum (és molt important per que els grans del cous cous quedin al punt).

-         Les verduretes s’han de saltejar, però sense coure-les en excés.

-         És pot fer amb diversitat d’ingredients, aquesta recepta és tal i  com ens agrada a casa.



És un plat molt ràpid de fer i molt agraït.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada