dilluns, 27 d’octubre del 2014

RECEPTA DE CUINA, Pastís de poma amb base de pasta de full


Ingredients:

-Una base rodona  de pasta de full 
-Tres pomes varietat Fuji
-Sucre integral de canya o fructosa
-Una copa de brandi  (opcional)

Elaboració:

Posa la reixa de gratinar o la safata del forn damunt la taula de treball.

Descargola la base de pasta de full, junt amb el paper de separació, damunt la reixa o safata. Normalment la pasta de full ve enrotllada en paper vegetal apte per al forn. Si no és apta per cocció hauràs de posar tu el paper, vegetal o d’alumini, sota la pasta de full.

Treu el cor de les pomes, pela-les i talla-les a mitges llunes fines d’uns cinc mil·límetres de gruix.

Disposa els talls de poma solapats fins a omplir en cercle la pasta de full.

Amb un pinzell de cuina mulla la poma amb el brandi (opcional).

Escampa una pluja abundant de sucre o fructosa pel damunt de la poma.

Cocció:

Introdueix-ho al forn, prèviament escalfat, a cent vuitanta graus, i deixa-ho coure vint-i-cinc minuts.

Consells:

No punxis la pasta de full, no cal i evitaràs que vessi suc.

Engega el forn en la funció de cocció dalt + baix, sense turbo.

Deixa una safata buida del forn al nivell més alt de les guies per fer de pantalla de protecció i evitar que es cremi la pasta de full pel damunt.

Posa la reixa amb la pasta de full dins el forn, quan aquest ja estigui calent, i al nivell mig de les guies.

Passats els vint-i-cinc minuts, retira la safata de protecció per deixar enrossir una mica pel damunt, vigila-ho a ull.

Deixa’l refredar i guarda’l  a la nevera, és més bo fred.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada