Ingredients:
-Una base rodona de pasta de full
-Tres pomes varietat Fuji
-Sucre integral de canya o fructosa
-Una copa de brandi (opcional)
Elaboració:
Posa la reixa de gratinar o la safata del forn damunt la taula de treball.
Descargola la base de pasta de full, junt amb el paper de separació, damunt la reixa o safata. Normalment la pasta de full ve enrotllada en paper vegetal apte per al forn. Si no és apta per cocció hauràs de posar tu el paper, vegetal o d’alumini, sota la pasta de full.
Treu el cor de les pomes, pela-les i talla-les a mitges llunes fines d’uns cinc mil·límetres de gruix.
Disposa els talls de poma solapats fins a omplir en cercle la pasta de full.
Amb un pinzell de cuina mulla la poma amb el brandi (opcional).
Escampa una pluja abundant de sucre o fructosa pel damunt de la poma.
Cocció:
Introdueix-ho al forn, prèviament escalfat, a cent vuitanta graus, i deixa-ho coure vint-i-cinc minuts.
Consells:
No punxis la pasta de full, no cal i evitaràs que vessi suc.
Engega el forn en la funció de cocció dalt + baix, sense turbo.
Deixa una safata buida del forn al nivell més alt de les guies per fer de pantalla de protecció i evitar que es cremi la pasta de full pel damunt.
Posa la reixa amb la pasta de full dins el forn, quan aquest ja estigui calent, i al nivell mig de les guies.
Passats els vint-i-cinc minuts, retira la safata de protecció per deixar enrossir una mica pel damunt, vigila-ho a ull.
Deixa’l refredar i guarda’l a la nevera, és més bo fred.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada