Ingredients:
- tres ous sencers grossos
- un iogurt tipus grec
- un quart de got (del iogurt) d’oli d’oliva suau, o de gira-sol
- tres quart de got de brandi
- un got i mig de sucre morè o fructosa si ets diabètic
- dos-cents cinquanta grams de farina tipus preparat per a bescuit (ja inclou el llevat)
- mitja rajola de xocolata negre especial postres per fondre
- ametlla trencada, preferentment crocant
- fideus de cobertura de xocolata
Elaboració:
- posar els ous dins un bol gran i batre’ls amb una batedora de varetes, especial per a amassar
- afegir-hi el sucre i continuar batent
- afegir el iogurt i continuar batent
- afegir l’oli i continuar batent
- afegir el brandi i continuar batent
- afegir el preparat de farina i batre-ho fins a espessir
- afegir la xocolata tallada a daus i batre-ho lleugerament, just per barrejar-ho
- abocar-ho dins un motlle de silicona de +/- 25x20 cm. disposat damunt la reixa del forn
- escampar l’ametlla trencada pel damunt i els fideus per decorar
- engegar el forn a cent noranta graus, funció dalt i baix alhora sense turbo. Deixar la safata del forn posada al prestatge més alt de les guies per fer “ombra” i evitar que quedi massa cuita pel damunt
- ficar la massa dins el forn (ja calent) durant trenta-cinc minuts (pot variar segons el tipus de forn) punxant amb un escuradents podem saber si està cuit. No obrir la porta del forn durant tota l’estona de cocció
- treure-ho del forn i deixar damunt una reixa que es refredi
- desemmotllar la coca i posar-la a la safata de servir
Variants:
- també es pot fer sense xocolata
- o s’hi pot afegir fruits secs a la massa: panses, pinyons, nous orellanes...
- si no trobes farina tipus preparat per a bescuit, pots fer tu mateix la barreja amb farina de rebosteria i llevat en pols, en la proporció indicada a l’envàs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada