INGREDIENTS PER A QUATRE RACIONS:
- 250 ml. de cous cous (jo agafo el de gra mitjà)
- 250 ml. d’aigua mineral
- Una cullerada sopera de mantega, ben plena
- 1 pebrot verd de mida mitjana
- 1 pebrot vermell de mida mitjana
- 1 carbassó de mida petita
- 1 ceba
- Oli d’oliva i sal marina.
EL·LABORACIÓ:
- Tallem les verdures menudes, a daus d’un centímetre i les saltegem a la paella amb oli d’oliva i sal al gust.
- Posem l’aigua en un recipient a part al foc, amb una mica de sal i l’escalfem a punt d’ebullició.
- Retirem el recipient del foc i hi afegim el cous cous; remenem uns segons i ho tapem (ho deixem retirat del foc).
- Esperem entre tres i quatre minuts i ho destapem; afegim la mantega i gratem amb una forquilla per deixar els grans solts, fins que la mantega es desfaci i es barregi amb el cous cous.
- Ho afegim a la paella de les verdures, ja saltejades, i ho remenem durant dos minuts.
CONSELLS:
- La mesura d’aigua i de cous cous ha de ser idèntica en volum (és molt important per que els grans del cous cous quedin al punt).
- Les verduretes s’han de saltejar, però sense coure-les en excés.
- És pot fer amb diversitat d’ingredients, aquesta recepta és tal i com ens agrada a casa.
És un plat molt ràpid de fer i molt agraït.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada